maanantai 7. tammikuuta 2013

Neljän neidin illallinen, osa 1

Meillä on Mirkan, Suvin ja Essin kesken kytenyt jo pitkään ajatus, että järjestäisimme jokainen vuorollamme illallisen toisillemme. Siihen kuuluisin alkuruoka, pääruoka ja jälkkäri, ihan niin kuin siinä neljän tähden illallinen -formaatissa. Nyt mukana vain on neljä neitiä, eli me. Koska homma on ollut vain ajatuksen tasolla jo monta kuukautta, päätin minä aloittaa. Eiköhän se siitä sitten käyntiin lähde, kun ensimmäinen sen laittaa aluille.

Eilen siis tarjoilin ystävättärilleni upean ateria ala Sanna's kitchen. Menu näytti tältä:

Alkuruoka
Täytetty avokado



Pääruoka
Munakoisopihvi ja fetasalaatti



Jälkiruoka
Suklaamousse (gluteenittomana vaihtoehtona persikat ja kermavaahto)


Kaikki ruuat olivat sellaisia, joita en ollut tehnyt ennen. Myös siinä oli hiukan haastetta,  että porukassamme on keliaakikko, kasvissyöjä ja laktoosi-intolenrantikko. Toisaalta oli helpompi valita ruokalajit, kun nuo ruokavaliot karsii aika paljon vaihtoehtoja. Tajusin tosin liian myöhään, että perus taloussuklaa ei ole täysin gluteenitonta. Siksi piti tehdä hätäratkaisuna yksi vähän erilainen jälkiruoka. 

Ruuat onnistuivat minusta tosi hyvin siihen nähden, että tein niitä ekaa kertaa. Ulkonäössä olisi tietysti toivomisen varaa, ja munakoisopihvit oli melko suolaisia, koska itketin niitä ihan reippaasti. Mutta muuten. Mousse oli tosi hyvää, vaikka ei sitä paljoa voinut imelyytensä takia syödä.

Ohjelman formaattiinhan kuuluu myös, että emäntä keksii vierailleen jonkinlaista viihdykettä, joten minä päätin, että pelaamme erän Dominionia. Peli jakoi vähän mielipiteitä, mutta itse tykkään kyseisestä pelistä. En sitä kyllä itse omista, vaan toi peli on meillä lainassa Janin työkaverilta. Voisi melkein ostaa itselleenkin. Se on valittu vuoden 2009 aikustenpeliksi.

Illan emäntä, eli MINÄ.

Tänään minulla ole muuten ensimmäinen tutkimuskäynti siihen kuitututkimukseen liittyen. Paino oli noussut, mutta painoindeksini oli edelleen 18.44, kun alaraja on 19. Eivät siis oikein siellä osanneet sanoa, että pääsenkö mukaan vai ei, mutta ainakin ensimmäiseen tutkimusosioon pääsen. Saan siis nyt viikon merkkailla ylös toimintojani, ilman mitään ylimääräistä. Vasta toisessa osiossa syödään sitten niitä tuotteita, jotka sisältää sitä ylimääräistä kuitua. Tämän ekan viikon jälkeen minulle soitetaan sitten sieltä tutkimuslaitokselta ja katsotaan miten on mennyt. Päättävät myös siihen mennessä, sovellunko tähän tutkimukseen tuon painoindeksini vuoksi, vai en. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti